Школьная олимпиада по английскому языку, 6 класс.


6-th form


TASK 1 LISTENING (10 points)

Time: 10 minutes

Listen to the text and choose the correct answer


1. She is … .

A) a teacher

B) a student

C) a worker

2. Her name is … .

A) Jane B) Sue C) Penny

3. She goes to school … .

A) in London

B) in a little town

C) near London

4. She lives … London.

A) in B) near C) far from

5. She lives with her parents and … .

A) a sister

B) two brothers

C) a brother

6. Her brother is … .

A) four B) forty C) fourteen

7. She has a … .

A) dog

B) dog and a cat

C) cat

8. She likes … .

A) playing football

B) watching football on TV

C) going to a football match

9. … she goes to a football match.

A) Sometimes

B) Usually

C) Once a week

10. She … .

A) likes sports very much

B) doesn’t like sports

C) hates sports

TASK 2 READING (20 points)

Time: 20 minutes

  1. Read the text and tick ۷ the sentences with the letter (T) if the information is true and with the letter (F) if it is false, with the letter (N) if the information not state . (8 points)

Baby Hal

We use computers every day, for lots of different things. Computers build things, they help us to communicate and solve problems. Powerful supercomputers can do 100 trillion calculations per second. But now computers can do more than calculate; they can learn from their experience too. IBM’s computer Deep Blue beat the world champion chess player Gary Kasparov. Its big advantage is that it doesn’t get tired, and it never forgets a move.

Now those computers can learn from experience, the next stage is a computer that can think for itself.

A company called Artificial Intelligence (AL) is developing a new computer program. The program is in a computer called Baby Hal. It helps Baby Hal learn a language in the same way humans do. Hal is the name of the intelligent computer in the science fiction film 2001: A Space Odyssey. That computer was dangerous and hurt people, but Baby Hal is not a dangerous computer. Anat Treister-Goren is teaching Baby Hal to learn a language in the same way that humans learn from their mothers.

Anat is very proud of Hal. She says ‘Well done’, when Hal solves a problem and she corrects its wrong answers on the computer keyboard. Baby Hal enjoys learning about the world by playing games and listening to stories just like a child. Hal’s language level is the same as an 18-month-old baby, but its vocabulary is growing fast, and it’s making words into sentences.

Computers are part of our lives. They give us information, help us at work, and do the shopping. But powerful machines like Baby Hal, that can think for themselves, need good parents. We don’t want dangerous computers that make the wrong decisions, like Hal in the film 2001.


T

F

  1. Deep Blue can remember all its chess moves.

۷


  1. Baby Hal can speak different languages.



  1. The film 2001: Space Odyssey is about Baby Hal.



  1. Baby Hal uses language like a child.



  1. Anat Treister-Goren talks to Baby Hal through a keyboard.



  1. Baby Hal can’t make sentences.



  1. Anat reads stories to Baby Hal.



  1. Baby Hal can give information and advice.



  1. Read the text and do the tasks below. (12 points)

A Trip by Plane

An American farmer wanted to make an air trip. There was an airport close to his farm. So one morning he came there to ask if he could make an air trip.

"You see," he said to one of the pilots, "I have never flown before, but I would like to." The pilot told him that the price of the trip was 10 dollars for a ten-minute trip. "Oh, it's a dollar a minute," the farmer said. "Can't you reduce the price?" The pilot thought for a minute and then said, "I won't take any money if you don't say a word during the whole trip." The farmer agreed.

"By the way," said the pilot, "you may take your wife too." The farmer was happy.

The next day at three o'clock the farmer and his wife arrived at the airport. Soon they were up in the air. The plane flew at a high speed, it went up and down very quickly, but since the passengers didn't say a word.

"You are brave people," said the pilot. "I thought you would be afraid to fly."

Well,” said the farmer, “I am glad, I will not have to pay for the trip, as I didn’t have to say a word, but I wanted to speak to you when my wife fell out of the plane”

A Write down whether the following statements are true (T) or false (F).

  1. The farmer didn't like the price of the trip.

  2. The farmer decided to take his wife because it could make the price of the trip less.

  3. The passengers kept silent when they were in the air.

  4. The farmer's wife was quite well after the trip.


B Answer the following questions.

  1. What kind of trip did the farmer want to make?

  2. Did he find the trip cheap or expensive?

  3. What was the price of the trip?

  4. On what condition did the pilot agree to change the price of the trip?

  5. Who joined the farmer?

  6. Did the plane fly slowly or quickly?

  7. Did the farmer pay for the trip?

  8. What happened to his wife in the air?


TASK 3 USE OF ENGLISH (30 points)

Time: 20 minutes

  1. Fill in the gaps with words approaching on sense. One word is superfluous. In the beginning there is the example (0). (10 points)


printer computer screen website email speakers keyboard mouse

password digital camera MP3 player


  1. In different countries the keyboard is in a different language.

  2. You click the ______________.

  3. My _____________ is dirty, so I can’t read my email.

  4. A good _______________ can be expensive, but it’s really good to have the photos on your computer.

  5. We’re designing a __________________ for our school, with photos and information.

  6. I often do my homework on the _________________.

  7. Music sounds great on an ___________________.

  8. Oh no! My ________________ isn’t working so I can’t print this letter.

  9. I prefer sending an _____________ to writing a letter.

  10. You need _______________ if you want to listen to music on your computer.

  11. Don’t enter your _______________ when someone is watching.


2. Choose the correct form of plural of a noun. (5 points)

1. Child

a. children b. childs c. childes

2. Foot

a. foots b. feet c. footes

3. Dress

a. dresss b. dresses c. dress

4. Shelf

a. shelfs b. shelvs c. shelves

5. Lady

a. ladys b. ladies c. lady


3. Choose the right variant: (10 points)

a. a b. an c. the d. --

  1. She is … doctor. She works in hospital.

  2. They are at a café on …High Street.

  3. He eats …egg and toast for breakfast.

  4. In summer … sky is clear and blue.

  5. I want to be … engineer when I leave school.

  6. … moon is very bright tonight.

  7. My cousin lives in … Odessa.

  8. It’s raining. Don’t forget to take … umbrella.

  9. I don’t like tea with … milk.

  10. His younger sister likes … bananas.

4. Put the verbs has”, “does”, “is”. (5 points)

  1. Mary a clever girl.

  2. Jane two sisters.

  3. Mr. Brown not read magazines.

  4. She got a lot of friends.

  5. When your father come home?


TASK 4 WRITING (20 points)

Time: 20 minutes

Write the short story (8-10 sentences) about your house (flat).

TASK 5 SPEAKING (20 points)

Time: 10 – 12 minutes


  1. Dialogue (5points)

Arrange phrases of telephone conversation in a correct order.

    • Yes, he has.

    • Hi. It’s Jane here. Can I speak to Mark, please?

    • OK. Bye then.

    • Sure. Has he got your number?

    • Yes, please – can you ask him to ring me?

    • Thanks. Bye.

    • No, I’m sorry – he isn’t in. Can I take a message?


2.Monologue (15 points)

Speak on studies at school.


Maximum points: 100 points


Использованная литература

  1. Архив международного конкурса «Британский Бульдог» www. runodog.ru

  2. Школьные олимпиады, Английский язык. 5-8 классы / Е.Б. Власова. – М.: Айрис-пресс, 2006.




Сведения об авторе

Автор: Царева Надежда Юрьевна

Место работы: МОУ СОШ №3

Адрес образовательного учреждения: Владимирская обл., г. Гороховец, ул. Революции, д.1

Должность: Учитель английского языка; классный руководитель 8 «В» класса (надомного обучения)




Полный текст материала Школьная олимпиада по английскому языку, 6 класс. смотрите в скачиваемом файле.
На странице приведен фрагмент.
Автор: Царева Надежда Юрьевна  Nadezhda8280
21.07.2011 11 92352 7617

Спасибо за Вашу оценку. Если хотите, чтобы Ваше имя
стало известно автору, войдите на сайт как пользователь
и нажмите Спасибо еще раз. Ваше имя появится на этой стрнице.



А вы знали?

Интересные инструкции по ПК

Лучшие материалы сайта для вас
Оставьте отзыв к материалу:
Всего: 11
avatar
10 star-val • 14:11, 03.10.2012
Спасибо!
[Материал]
avatar
9 ol2011 • 17:46, 11.09.2012
Очень хороший материал, спасибо. Хотелось бы ответы для подстраховки.
[Материал]
avatar
11 Nadezhda8280 • 20:38, 10.10.2012
The 6-th form
Auding
1-c, 2-a, 3-b, 4-c, 5-a, 6-b, 7-c, 8-b, 9-b, 10-a
Reading
№1 1-t, 2-n, 3-f, 4-t, 5-n, 6-f, 7-t, 8-n
№2 A: 1-t, 2-f, 3-t, 4-f
B: 1-an air trip, 2- expensive, 3- 10 dollars for a ten-minute trip, 4- don’t say a word during the whole trip, 5- his wife, 6- very quickly, 7- No, he didn’t. 8- his wife fell out of the plane
Use of English
№1 1- mouse, 2- screen, 3- digital camera, 4- website, 5- computer, 6- MP3 player, 7- printer, 8- e-mail, 9- MP3 player, 10- password
№2 1-a, 2-b, 3-b, 4-c, 5- b
№3 1-a, 2-d, 3-b, 4-c, 5-b, 6- c, 7- d, 8- b, 9-d, 10-d
№4 1- is, 2- has, 3- does, 4- has, 5-does
Dialogue
1.Hi! It’s Jane…..
2.No, I’m sorry….
3.Yes, please…
4.Sure. Has he…
5.Yes, he has
6.Ok. Bye then.
7.Thanks, Bye.
[Материал]
avatar
7 [Материал] Oksana Sakhno • 23:30, 24.10.2011
материал хороший, но 6 клас без аудирования и чтения.
[Материал]
avatar
8 Nadezhda8280 • 21:59, 25.10.2011
У нас требуют все: и аудирование, и чтение, и устную часть. Причем все в один день!
[Материал]
avatar
6 Nike_Pashkov • 16:23, 24.10.2011
свидетельство №498/2011
[Материал]
avatar
3 ирина3856 • 21:49, 20.10.2011
Спасибо за материал!!!! А ответы есть к этой олимпиаде?
[Материал]
avatar
2 фиттюлька • 15:09, 29.07.2011
Спасибо за интересный материал!!!
[Материал]
avatar
4 ирина3856 • 22:17, 20.10.2011
А у вас нет ответов? Срочно нужно!
[Материал]
avatar
1 olgab • 01:39, 29.07.2011
Спасибо!
[Материал]
avatar
5 ирина3856 • 22:18, 20.10.2011
У вас нет ответов? Срочно нужно!
[Материал]