Тест к уроку английского языка "Do yo know Russia?"


Test “Do you know Russia?”

 

Choose the correct answer or answers.

 

1. What is the territory of Russia?

a)15 million square kilometres b) 17 million square kilometres c) 16 million square kilometres

2. How many countries does the Russian Federation border on?

a) 18 b) 20 c) 16

3. What is the population of Russia?

a) about 148 million b) about 147 million c) 135 million

4. When was Moscow founded?

a) in 1147 b) in 1456 c) in 1733

5. Who founded Moscow?

a) Timofey Nevezhyn b) Peter the first c) Yuri Dolgoruki

6. Which city was the capital of Russian Empire for 200 years?

a) Novosibirsk b) Sverdlovsk c) St. Petersburg?

7. What is the deepest lake in the world?

a) The Baikal b) The Ladoga lake c) The Onega

8. What is the longest river in our country?

a) The Lena b) The Yenisei c) The Volga

9. What is the highest mountain in our country?

a) Mount Beluga b) Mount Elbrus c) Mount Kazbek

10. What is the biggest island in Russia?

a) Island Sakhalin b) Island Wrangel c) White island

11. What kind of mineral resources are in Russia?

a) oil b) coal c) gold

12. How many national parks in Russia?

a) 20 b) 30 c) 40

 

 

Answers

  1. b)

  2. c)

  3. b)

  4. a)

  5. c)

  6. c)

  7. a)

  8. a)

  9. b)

  10. a)

  11. a) b) c)

  12. c)

 


Полный текст материала Тест к уроку английского языка "Do yo know Russia?" смотрите в скачиваемом файле.
На странице приведен фрагмент.
Автор: Коркина Ольга Петровна  Публикатор
18.01.2019 0 142 26

Спасибо за Вашу оценку. Если хотите, чтобы Ваше имя
стало известно автору, войдите на сайт как пользователь
и нажмите Спасибо еще раз. Ваше имя появится на этой стрнице.


Смотрите похожие материалы


Хотите лучше владеть компьютером?
Читайте новые статьи
Оставьте отзыв к материалу:
Всего: 0